Γιάννης Σγουρός - Δημήτρης Κατσικάρης: Η Σαλαμίνα και τα Νησιά μας, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής

Στη Σαλαμίνα μίλησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, σε μια ιδιαίτερα θερμή συγκέντρωση, επιβεβαιώνοντας το σταθερό ενδιαφέρον τους για το ιστορικό νησί.
Οι Σαλαμίνιοι, συνομίλησαν με τον Γιάννη Σγουρό για τα προβλήματα των νησιών της Αττικής αλλά και τις λύσεις που έχουν δοθεί μέσα από τα 112 έργα που έγιναν και συνεχίζονται από την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων Ευρώ.
Ο Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος σε ανθυποψηφίους του ο κ. Σγουρός μεταξύ άλλων τόνισε: «Εμείς ότι λέμε το εννοούμε, ενώ άλλοι υποκρίνονται. Άλλα λένε το πρωί άλλα λένε και άλλα κάνουν το βράδυ. Οι μάσκες όμως πέφτουν και τα ψέματα αποκαλύπτονται».
Αναλυτικά, ο κ. Σγουρός στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Την περίοδο που πέρασε, με μεθοδική, σταθερή και συνεχή προσπάθεια προωθήσαμε και ολοκληρώσαμε έργα, προγράμματα και δράσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής, που όλοι τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν και τα αξιολογούν θετικά. Για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση που τραυμάτισε και την Αττική, δεν αρκούν  οι μαγικές λύσεις που  υπόσχονται οι ‘ταχυδακτυλουργοί της ανάπτυξης’. Πρέπει να δουλέψουμε με πρόγραμμα, διαφάνεια και μεθοδικότητα. Γιατί μόνο με έργο θα πάμε μπροστά. Εμείς δουλέψαμε και θα δουλέψουμε για τους πολίτες και δεν τους δουλέψαμε.
Έχουμε χρέος σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία να ξεπεράσουμε ή να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, να συνεργαστούμε και να δράσουμε μαζί για το κοινό καλό. Με μόνο κίνητρο και οδηγό το γνήσιο ενδιαφέρον μας. Πέρα από κομματικές γραμμές, κομματικές εντολές και πολιτικά σχέδια».
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια στα νησιά και σε αυτά που προγραμματίζει επισημαίνοντας:
«Τα νησιά της Αττικής ήταν πάντα για εμάς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται 112 έργα συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατ. Ευρώ. Εκτελούμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής, με επίκεντρο τα νησιά μας και την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Τα αποτελέσματά του είναι πολύ θετικά για τον τουρισμό μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική πιο σύγχρονη, πιο φιλική, πιο ελκυστική για τους κατοίκους της και τους τουρίστες».
Κλείνοντας ο κ. Σγουρός τόνισε:
«Όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι μελετημένα, σχεδιασμένα, θεμελιωμένα, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα. Αφήνουμε στους άλλους τις εύκολες και αβάσιμες διακηρύξεις. Τίποτα δε θα μας παρασύρει από τους στόχους μας. Είμαστε εδώ για την Περιφέρεια Αττικής, σημαίνει είμαστε εδώ για τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης,στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τα εξής:
«Η Σαλαμίνα, το ιστορικό αυτό νησί που σφράγισε την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού πριν 2.500 χρόνια, ψηφίζει Γιάννη Σγουρό, γιατί οι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, ψηφίζουν για την σταθερότητα, για την πραγματική Ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Γιατί γνωρίζουν καλά, ποιος δούλεψε για αυτούς… και ποιος τους «δούλεψε», ποιος έκανε ότι είπε, ποιος πραγματικά ήτανε δίπλα τους, ποιος έκανε ΕΡΓΟ και δεν έμεινε στις λόγια και τις θεωρίες, ποιος στήριξε τη Σαλαμίνα χωρίς τυμπανοκρουσίες και ψεύτικα συνθήματα.
Είμαι πραγματικά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που αυτά τα τριάμισι χρόνια βρέθηκα δίπλα στο Γιάννη Σγουρό, προσπαθώντας με όλες μου τις δυνάμεις, ειλικρινά, να στηρίξω αυτή την Πορεία. Και είμαι και τώρα μαζί του, γιατί ΠΙΣΤΕΥΩ σε αυτόν, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά, γιατί είναι αποτελεσματικός, ειλικρινής, αγωνιστής και γνώστης των προβλημάτων. Γιατί είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Γιατί απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ να πάει την Αττική ΜΠΡΟΣΤΑ, με την αλήθεια των έργων του, με ομαδικό πνεύμα, γιατί μπορούμε μαζί του να σας κοιτάζουμε ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
Όλα αυτά τα χρόνια, η Σαλαμίνα μας και όλα Τα νησιά μας ήταν αφημένα στην τύχη τους. Γι’ αυτό, κάναμε έργο στα Νησιά μας, εκεί όπου ακριβώς «πονούσαν», στις ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Χτίσαμε βάσεις με γερά θεμέλιά, ανταποκρινόμενοι στα πραγματικά προβλήματα. Υποδομές και αναγκαία έργα που στη στεριά είχαν γίνει 20 και 30 χρόνια πριν, στα Νησιά μας γίνονται τώρα. Δημιουργήσαμε - δεν σπαταλήσαμε - ΔΩΣΑΜΕ ΨΥΧΗ.
Και αυτό συνέβη στη Σαλαμίνα, στα Νησιά, σε όλη την Αττική και αυτή είναι η δική μας Ταυτότητα, το δικό μας Διαβατήριο παντού. Γι’ αυτό μας στηρίζει και μας αγαπάει ο κόσμος, γι’ αυτό μας λένε όλοι ΚΑΛΗΜΕΡΑ όταν περπατάμε στο δρόμο.
Και γιατί τα κάναμε όλα αυτά;
Πολύ απλά γιατί ήταν ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ να στηρίξουμε τη Σαλαμίνα. Γιατί θέλαμε να ανταποκριθούμε στην ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ. Γιατί εμείς χρωστάμε στη Σαλαμίνα - και όχι η Σαλαμίνα σε Εμάς. Γιατί ανήκουμε στη Σαλαμίνα - και δεν ανήκει η Σαλαμίνα σε Εμάς. Γιατί, οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τις Γενιές που έρχονται…
Και όλα αυτά τα πετύχαμε στην Περιφέρεια λειτουργήσαμε μακριά από τις λογικές και τις νοοτροπίες του παρελθόντος, με τις πόρτες μας και τις καρδιές μας ανοιχτές για όλο τον κόσμο, πέρα από κόμματα και χρώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Κάναμε έργο - Τηρήσαμε τη λόγο μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Γι’ αυτό τώρα, μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον των Νησιών μας,  μπορώ με τον Γιάννη Σγουρό να σας κοιτάζω κατάματα και σας ζητώ να στηρίξετε αυτή την καθαρή  συμμαχία μας, γιατί η Σαλαμίνα της καρδιάς μας, θα πάει μπροστά ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ!
Με τον Γιάννη Σγουρό στο τιμόνι της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, για να είναι η Σαλαμίνα μας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ το 2021 - με την ευκαιρία της επετείου των 2.500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Κριτσίκης ευχαριστήριο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί

Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή