Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για “συνέργεια σε απάτη επί δικαστηρίω” και επιπροσθέτως σε ακόμη οκτώ μήνες φυλάκισης για “απιστία”, καταδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018, ο τέως δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής για την υπόθεση της πλακόστρωσης του αύλειου χώρου των ναών του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και των Εισοδίων στα Αμπελάκια. 

Οι ποινές του συγχωνεύθηκαν τελικά σε 22 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που καταδικάζεται ο τέως δήμαρχος και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, λιγότερο από ένα μήνα. Την προηγούμενη φορά, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, του είχε επιβληθεί διετής φυλάκιση και μονοετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για “απιστία περί την υπηρεσία”. Πρόκειται για την υπόθεση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Flamingo). 

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, βάσει του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη ο τέως δήμαρχος, είχε προσθέσει νέους όρους στο μισθωτήριο συμβόλαιο του Αναψυκτηρίου, χωρίς αυτοί να "περάσουν" και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί

Συγχαρητήρια επιστολή της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων