Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για “συνέργεια σε απάτη επί δικαστηρίω” και επιπροσθέτως σε ακόμη οκτώ μήνες φυλάκισης για “απιστία”, καταδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018, ο τέως δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής για την υπόθεση της πλακόστρωσης του αύλειου χώρου των ναών του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και των Εισοδίων στα Αμπελάκια. 

Οι ποινές του συγχωνεύθηκαν τελικά σε 22 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που καταδικάζεται ο τέως δήμαρχος και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, λιγότερο από ένα μήνα. Την προηγούμενη φορά, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, του είχε επιβληθεί διετής φυλάκιση και μονοετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για “απιστία περί την υπηρεσία”. Πρόκειται για την υπόθεση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Flamingo). 

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, βάσει του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη ο τέως δήμαρχος, είχε προσθέσει νέους όρους στο μισθωτήριο συμβόλαιο του Αναψυκτηρίου, χωρίς αυτοί να "περάσουν" και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έρχεται και τρίτη καταδίκη. Παραπέμπεται στο συμβούλιο Εφετών για κακούργημα που επισείρει ποινή τουλάχιστον 5 χρόνια για την υπόθεση των 27 κινητών που είχε παραχωρήσει σε φίλους του και χρέωνε το Δήμο. Αρχές Σεπτέμβρη βγαίνει το Βούλευμα, Υπομονή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γ.Τσαβαρής: "Έφθασε ο κόμπος στο χτένι"
Αγαπητοί συνδημότες,
Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και προς χρήση από τον οποιοδήποτε, αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού, που έφεραν ως πρωταγωνιστές σε αχαρακτήριστες πράξεις θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες του δήμου μας.Ως είχα θεσμική υποχρέωση και προκειμένου να διαφυλάξω τον δήμο μας από περαιτέρω διασυρμό, ζήτησα με αίτηση μου στις 20|8|2018 (αριθμ.πρωτ.14770) (βλέπε ΕΔΩ), την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης προκειμένου να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για διερεύνησή του.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε άμεση σύγκλιση του Δ.Σ αλλά ούτε και στην τακτική συνεδρίαση που έγινε στις 04|9|2018 υπήρχε το υποβληθέν εμπροθέσμως αίτημα μου.

Φυσικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μετά τις πρώτες ημέρες των προβολών του οπτικοακουστικού υλικού και της μη συζητήσεως του θέματος σε συνεδρίαση του Δ.Σ, τεράστια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη φέρουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που συνέχιζαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν με την ψήφο τους, που ενώ έβλεπαν τον διασυρμό του δήμου στο διαδίκτυο "σφύριζαν αδιάφορα" σαν να μην "έτρεχε τίποτα".

Σήμερα και μετά από τόσες ημέρες αβελτηρίας (περίπου 40 από τότε που υπέβαλα την αίτηση για συζήτηση του θέματος), φθάσαμε να παρακολουθούμε το θέμα στους δέκτες των τηλεοράσεων μας μέσω του πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού SKAI και την τηλεοπτική εκπομπή "ΜΑΖΙ ΣΟΥ" (βλέπε ΕΔΩ), που παρουσιάζει η έγκριτος δημοσιογράφος κ. Τατιάνα Στεφανίδου.

Η σημερινή όμως εξέλιξη έφερε τον "κόμπο στο χτένι" και προκειμένου να σταματήσουμε τον περαιτέρω διασυρμό του τόπου ζητούμε:

1. Την άμεση δημόσια καταγγελία και αποδοκιμασία από την πλευρά της Δημάρχου Σαλαμίνας των πράξεων και πρωτοβουλιών του εξωθεσμικού "συγγενικού" της προσώπου, το οποίο πρωταγωνιστεί στις ενέργειες αυτές.

2. Την άμεση παραίτηση της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου από το αξίωμά της, για λόγους ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ μετά από όσα είδαμε και ακούσαμε σε πανελλαδικής εμβέλειας εκπομπή από το "συγγενικό" της πρόσωπο.


Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
(Εφημερίδα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ)
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, με το υπ΄αρ. 164/2018 Βούλευμα, παραπέμπει τον πρώην Δήμαρχο στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστεί ως υπαίτιος της αξιόποινης πράξης της διακεκριμένης περίπτωσης απιστίας στην υπηρεσία μεταχειριζόμενος ιδιαίτερα τεχνάσματα από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της δημοτικής περιουσίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης των 30.000 €, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, η οποία προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος (κάθειρξη μέχρι 10 ετών).
Πρόκειται για την υπόθεση της παράνομης χρήσης 27 κινητών τηλεφώνων του Δήμου, η οποία με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Joanni, χαιρετίσματα στα φυλακισμένα συντρόφια μας Άκη και Γιάννη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Κριτσίκης ευχαριστήριο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί