ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΤΜΗΜΑ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ίδρυση Δ.Ι.Ε.Κ και Δ.Σ.Ε.Κ αντίστοιχα, στο ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με τις υπ' αριθμ. 10651/11-9-2014(ΑΔΑ: 6ΠΘΞ9-ΡΥΞ)  και 10650/11-9-2014  (ΑΔΑ: 73ΒΝ9-ΗΩΟ) Αποφάσεις των Υπουργών ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, προχώρησαν στην Ίδρυση Δ.Ι.Ε.Κ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) και Δ.Σ.Ε.Κ (ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) αντίστοιχα, στο ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
      Σκοπός του Δ.Σ.Ε.Κ και Δ.Ι.Ε.Κ είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα.
Η λειτουργία του είναι ανά εξάμηνα. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο, ενώ το εαρινό εξάμηνο αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο.
Η κατάρτιση πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες. Η επιδότηση των διδάκτρων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης των αποφοίτων, γίνεται με επιταγή (voucher) και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.
        Κεντρικός στόχος η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν κατάρτισης.
     Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμπληρώσουν ειδική αίτηση δήλωσης προτίμησης για εγγραφή  στο ΔΙΕΚ ή ΔΣΕΚ, στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σαλαμίνας, επί της οδού Αναπαύσεως, έναντι Υπεραγοράς ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, από Δευτέρα έως και Πέμπτη και ώρες από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ, πριν από την 15η Δεκεμβρίου 2014.
     Οι κάτωθι τομείς αφορούν το Δ.Ι.Ε.Κ και απευθύνονται σε αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και είναι μονοετούς ή διετούς διάρκειας
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ και ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ.
     Οι κάτωθι τομείς αφορούν το Δ.Σ.Ε.Κ και απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου και είναι τριετούς διάρκειας
    ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ και  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ.
     Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις που θα υποβληθούν, θα διαβιβασθούν μαζί με άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, το οποίο αφού τα αξιολογήσει θα προβεί σε περαιτέρω ανάλογες ενέργειες για την ενεργοποίηση της λειτουργίας των ανωτέρω Σχολών.
Η Διευθύντρια
Κοινωνικής Προστασίας
Παιδείας  & Πολιτισμού
ΛΕΚΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Κριτσίκης ευχαριστήριο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί

Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή