Ο κ. Τσαβαρής τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος

Χρειάζεται ικανότητα και ταλέντο, να καταφέρεις αυτό, που κατά κόρον και με μεγάλη ευκολία καταφέρνει πλειστάκις ο κ.  Τσαβαρής, ποιό; Να τρέχει μόνος του και να βγαίνει δεύτερος. Είναι από τα κατάλοιπα της πολιτικής του πορείας και ανέλιξης, η εφαρμογή της μεθόδου, όποτε στριμώχνεται η μπάλα στην εξέδρα αυτό που λέει ο λαός άλλα λόγια  ν’  αγαπιόμαστε. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, όλα κάποια στιγμή παίρνουν τέλος έτσι και στην περίπτωσή μας, η μέθοδος Τσαβαρή έχει  πάρει τέλος προ πολλού, εδώ να γνωρίζει πολύ καλά, ότι θα κρίνεται για αυτά που κάνει και γι’ αυτά που δεν κάνει.
Πρόσφατα εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, στην προσπάθειά του να αποκρούσει αυταπόδεικτες καταγγελίες μου, για τον τρόπο λειτουργίας του και για πεπραγμένα του, αντέδρασε με τον γνωστό και γνώριμο τρόπο. Στη προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί,  το ευαίσθητο θέμα της υγείας των κατοίκων, με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης.
Πρώτον, τον καταγγέλλω ως συκοφάντη γιατί δεν διανοούμαι, εκτός αν το δηλώσει, ότι δεν γνωρίζει ότι το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης για το οποίο υπεύθυνος είναι ο Δήμος, δεν χρησιμοποιεί σε κανένα κομμάτι του  αμιαντοσωλήνες, ώστε να  προβούμε στην αντικατάστασή τους (δια της χρήσεως κονδυλίων από το ΕΣΠΑ). Δεύτερον, πριν αναφερθεί στο θέμα, προφανώς δεν ρώτησε την τεχνική του υπηρεσία, αν είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες για το θέμα του παλαιού δικτύου της πόλης, αρμοδιότητας ΕΥΔΑΠ, για να του έλεγαν ότι περίπου στο 2008 είχαμε κάνει δειγματοληψία και είχαμε στείλει για  έλεγχο στο ΔΗΜΟΚΡΗΤΟ από τρία ή τέσσερα σημεία της πόλης και τα αποτελέσματα τα αποστείλαμε στην ΕΥΔΑΠ ,με αίτημα την αντικατάσταση των σωληνώσεων, πλην όμως  αφενός η ανάλυση των δειγμάτων δεν ήταν ανησυχητική, αφετέρου ούτε η ΕΥΔΑΠ αποδέχεται τη θεωρία της επιβάρυνσης της υγείας των ανθρώπων εξ αιτίας της χρήσεως αμιαντοσωλήνων που επικαλούνται κάποιοι.
΄Οσον αφορά την χρηματοδότηση των έργων, που παινεύεται, του θυμίζω και τον διορθώνω ότι  δεν τον κατηγόρησα, όπως σκόπιμα και πάλι δημαγωγεί, για να παραπληροφορήσει, ότι δεν έκανε καμία επιτυχία, του τόνισα στο Δημοτικό Συμβούλιο και του έγραψα σε ανακοινώσεις μου, ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τη δουλειά του, αλλοίμονο αν δεν έκανε και αυτό, να υποβάλλει για χρηματοδότηση τις έτοιμες μελέτες ή προτάσεις που βρήκε όταν ανέλαβε το δήμο, στο χρόνο που προβλέπεται από τις διαδικασίες, ώστε να πετύχει τη χρηματοδότησή τους, σε μία περίοδο κατά τη οποία το κεντρικό κράτος επιζητεί την κατάθεση έτοιμων μελετών για ένταξη και χρηματοδότηση σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Εδώ επιτρέψτε μου να του θυμίσω ένα δικό του ρητό, το οποίο φαίνεται, είναι μόνο για να το επικαλείται  και όχι να το τηρεί:    Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Τσαβαρή.
Σπύρος Σοφράς
Υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταγγελία, παράκληση για την δημοσίευση της

Της αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν!!
Μετά τις αυθαίρετες κατασκευές των σκαταποθηκών όπως τις αποκαλούσε τότε ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλήθεια θυμάσαι Νικολάκη; Μη βλέπεις που τώρα εσύ τις ολοκληρώνεις και βγάζεις τον σκασμό, έχεις να ρουφήξεις πολλά αυγά ακόμα…
Δεν μας έφταναν αυτές, τώρα έχουμε και τους κολλητούς τους να αυθαιρετούν με κατασκευές στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης κι όταν συλλαμβάνονται επαυτοφόρω, στέλνουν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να ψευδομαρτυρήσουν ότι έχουν τάχα άδεια. Εδώ έχει λήξει ακόμα και η άδεια λειτουργίας του εν λόγω κυρίου με το «ηλεκτρονικό» λούνα πάρκ προς αφαίμαξη των ταλαίπωρων γονιών κι έχει το θράσος να θέλει να το σκεπάσει κιόλας με αυθαίρετη κατασκευή.
Τώρα θα μου πεις γιατί όχι, εδώ στείλανε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο να ψευδομαρτυρήσει ότι και καλά έχει άδεια κατασκευής, μόνο που το ΑΤ Σαλαμίνας δεν το φαγε το παραμύθι και τελικά με επέμβαση του διοικητή, η αυθαίρετη κατασκευή σταμάτησε άδοξα, μένει να δούμε το θράσος τους αύριο Δευτέρα κι αν θα το ολοκληρώσουν «νόμιμα» με εντολή άνωθεν
Ο τα πάντα θωρών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Κριτσίκης ευχαριστήριο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί

Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή