Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2016

Ενημέρωση από Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας για τις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε, ότι η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας, θα διεξάγει τις εσωκομματικές της εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10 το πρωΐ έως 7 το βράδυ Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα γραφεία της τοπικής στη Σαλαμίνα, Γ. Λουκά και Σικελιανού 19 στον 1 ο όροφο. Ψηφίζουν, όλοι οι φίλοι και τα μέλη στης οργάνωσης που είχαν ψηφίσει και για πρόεδρο στις 20 Δεκεμβρίου.         Με εκτίμηση,         ο πρόεδρος της Τ.Ο. Σαλαμίνας Νίκος Ελευθεριάνος 210 46 74 061 Ευχαριστούμε όλους τους διαχειριστές των ενημερωτικών σελίδων για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην λαϊκή ενημέρωση όποτε τους χρειαστήκαμε. 

Διαβούλευση για το LEADER σε Πόρο και Τροιζηνία

Εικόνα
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαβούλευση για το πρόγραμμα CLLD   LEADER 2014-2020 στον Πόρο , παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου, του Δημάρχου Πόρου κ. Δημητριάδη, του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδωνος, εκπροσώπων της αναπτυξιακής εταιρίας «ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ» και πλήθους πολιτών. Ο κ. Χατζηπέρος αρχικά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ομόφωνη έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αποκατάσταση του λιμανιού του Πόρου από  το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Φυσικών στην Αίγινα

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στο 16 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Σύγχρονη Φυσική και Μεγάλα Επιτεύγματα», που διεξήχθη στην Αίγινα από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου και με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές για την επιλογή του ιστορικού, ενεργειακού και φωτεινού νησιού της Αίγινας. Δήλωσε δε, ότι η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία, η παιδεία, η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν τους πυλώνες που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα της σημερινής πραγματικότητας. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης χαιρέτησε με ιδιαίτερη έμφαση την παρουσία φοιτητών, νέων επιστημόνων και νέων ανθρώπων. 

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος! «Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης»

Εικόνα
Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Σαλαμίνας πραγματοποιεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το αν θέλουν να γίνει το έργο της   υποθαλάσσιας σύνδεσης   της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Οι Δημότες Σαλαμίνας ψηφίζουν στο Δημαρχείο (Αίθουσα Δημ. Μπόγρη) και οι Δημότες των πρώην Κοινοτήτων Αμπελακίων, Αιαντείου και Σεληνίων ψηφίζουν στα Κοινοτικά τους καταστήματα. Εν όψει του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος,  αλλά και της κρισιμότητας του θέματος, είναι ανάγκη οι πολίτες της Σαλαμίνας να ενημερωθούν έγκαιρα για όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου έργου, τις δυνατότητες και προοπτικές που αυτό θα δώσει στο νησί, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται, με σκοπό να πάρουν υπεύθυνα θέση με την ψήφο τους.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 20ης Μαρτίου 2016

Εικόνα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Εικόνα
Η Νησιωτικότητα και η αποτροπή της ερημοποίησης των νησιών είναι η προτεραιότητά μας. Αυτό επιτυγχάνεται με σωστή συνεργασία με τον 1ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων αλλά και με λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε νησί και την Τροιζηνία. Η Π.Ε. Νήσων είναι μεγάλη σε έκταση (συνολικά 860 τ.χλμ), αλλά μη συμπαγής και απομεμακρυσμένη. Ξεκινάει από την Σαλαμίνα και καταλήγει στα Αντικύθηρα. Με δύσκολο, ανάγλυφο και προβληματικό οδικό δίκτυο, εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο παρουσιάζει και εξαιρετικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.