Νόμος του κράτους η πρόταση της Δημάρχου κας Νάννου

Η πρόταση (πατήστε ΕΔΩ) της κας Νάννου προς την Κυβέρνηση για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που να επιτρέπει στους «κόκκινους Δήμους» της χώρας να προβαίνουν στην εκτέλεση εργασιών και προμηθειών που αφορούν τις δράσεις και την εν γένει λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών, μέχρις ότου να μπορέσει το κράτος να χρηματοδοτήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων για να ισοσκελισθούν οι Προϋπολογισμοί, επί τέλους και μετά από πολλές προσπάθειες πήρε σάρκα και οστά.

Προχθές 26/8/2015 δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως Α’ 102 η Πράξη αυτή (πατήστε ΕΔΩ), η οποία τροποποιεί τον ισχύοντα νόμο και δίνει ανάσα και πνοή για την  επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν ένα χρόνο τώρα
τους Δήμους εκείνους που, εξαιτίας των υπέρογκων χρεών που δημιούργησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, στερούνται επικυρωμένου Π/Υ.

Με την τροποποίηση αυτή του νόμου, οι Δήμοι αυτοί θα μπορούν πλέον από δω και στο εξής να κλείνουν γούβες, να αλλάζουν καμένες λάμπες, να επισκευάζουν και να αγοράζουν ελαστικά και ανταλλακτικά για τα οχήματα, να προμηθεύονται καύσιμα και εξαρτήματα για την αποκατάσταση ζημιών του δικτύου ύδρευσης, να επισκευάζουν τον εξοπλισμό των σχολείων και των παιδικών χαρών κ.ά.  

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να γίνουν υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν λεφτά στο Ταμείο του Δήμου, διότι οι δαπάνες των ανταποδοτικών αυτών υπηρεσιών δεν χρηματοδοτούνται ΠΟΤΕ από το κράτος.
Για να μπορέσει λοιπόν ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στις απαιτήσεις των πολιτών θα πρέπει κι αυτοί να είναι συνεπείς με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.
Από τα μέχρι τώρα συμπεράσματα, ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας που κυμαίνεται στο 40% δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του με συνέπεια να εμφανίζεται δραματική υστέρηση εσόδων που οδηγεί αναπόφευκτα στην αδυναμία επαρκούς αντιμετώπισης της κατάστασης.
Γιαυτό παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με το Δήμο ώστε να μπορέσει κι αυτός να επιτελέσει το έργο του και να βελτιώσει την καθημερινότητα τους.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Βούτση
οι οποίοι ενστερνίστηκαν την πρόταση της Δημάρχου την οποία και μετουσιώσανε σε νόμο του κράτους.
Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ.Γκότση που συνήργησαν για την έκδοση της Πράξης.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Γ.Γ. Υπουργείου  Εσωτερικών κ.Πουλάκη ο οποίος εργάστηκε πυρετωδώς για την προετοιμασία της Πράξης πριν το κλείσιμο της Βουλής καθώς και την Βουλευτή Β΄Πειραιά κα Καρακώστα για την αμέριστη συμπαράσταση.

                                                                                      Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Κριτσίκης ευχαριστήριο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας από τη Βάσω Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, που ήδη, θεωρείται φαβορί

Δεύτερη, σοβαρή καταδίκη για τον Γιάννη Τσαβαρή