Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2013

Μόλις κυκλοφόρησε το φύλλο 78 της εφημερίδας μας μηνός Δεκεμβρίου 2013

Εικόνα

Επιτυχής διακομιδή ασθενούς μαθητή από την Αίγινα

Εικόνα
Απολύτως επιτυχής ήταν η διακομιδή 16χρονου μαθητή από την Αίγινα, σήμερα τα χαράματα, μετά από συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμοδίων υπηρεσιών. Μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ο 16χρονος μαθητής μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας "Η Μεγαλόνησος" εύχεται στα μέλη του και τους απανταχού Κρήτες Χρόνια Πολλά - Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος 2014

Εικόνα

Η υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας σας εύχεται Χρόνια Πολλά

Εικόνα

Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014”.

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σαλαμίνα, 22/12/2013 Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, θέλοντας να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014 ” . Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει η κ. Σταυρούλα Δριβάκου, επαγγελματικός σύμβουλος , και θα γίνει στην αίθουσα “Πολιτιστικό Κύτταρο” του Συλλόγου Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη, στην Λεωφόρο Αιαντείου και Ειρήνης 1 (10 η στάση). Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για το κοινό και η συμμετοχή είναι δωρεάν . Θα συζητηθούν αναλυτικά όλα όσα είναι απαραίτητα στην σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη, εποχή, ώστε η αναζήτηση εργασίας να γίνεται ευκολότερα.

Ρούλα Νάννου. Όχι άλλα λύματα στην Ψυτάλλεια!

Εικόνα
Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Οδηγία 91/271/ΕΚ υποχρέωσε όλα τα κράτη μέλη να κατασκευάσουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων, σε όλους τους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, η κατασκευή των οποίων θα βάρυνε κατά 75% την Ε.Ε. και κατά 25% το κράτος. Η χώρα μας όμως λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσε να καλύψει το ποσοστό της, με συνέπεια να μη μπορεί να εφαρμοστεί η Οδηγία. Το 2010 η Ε.Ε., ειδικά για την Ελλάδα, δέχτηκε να καλύψει το 95% του κόστους και πίεσε τη χώρα μας να εφαρμόσει χωρίς καθυστέρηση την Οδηγία.     Η κλιμακούμενη απειλή της Ε.Ε. για τα επικείμενα πρόστιμα ανάγκασε την Κυβέρνηση να εντάξει άρον άρον όλους ανεξαιρέτως τους οικισμούς της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατασκευής έργων αποχέτευσης, όπως έγινε και με τους οικισμούς Αμπελακίων, Σεληνίων και Αιαντείου.

O υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας κ Σπύρος Σοφράς, μας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Εικόνα

Τσαβαρής, ο Δήμαρχος που Χάρισε την Περιουσία του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ

Εικόνα
Ο πρώην Σύμβουλός μου, κ. Τσαβαρής, στη θητεία μου ως δήμαρχος υπονόμευε και υπέσκαπτε συστηματικά το έργο μου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να με εκθέτει. Η αναφορά του συχνά πυκνά στη κατάσχεση του ποσού των 3,5 εκατ. € που έκανε η ΕΥΔΑΠ στο δήμο, είναι γνωστό σε όλους πως αφορούσε χρέος προηγούμενων δημάρχων και όχι δικό μου. Εγώ απλά το κληρονόμησα !!   Προς λύπη του ή δυστυχώς γι’ αυτόν εξόφλησα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους στην θητεία μου σε αντίθεση μ’ αυτόν.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ.

Εικόνα
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ. Εκεί ανταλλάχθηκαν ευχές, αλλά ακούστηκαν και οι απόψεις των παρευρισκόμενων γυναικών σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα και τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

O συνδυασμός “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” της υπ. Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου, επισκέφτηκαν χτες, την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Λεμονίων

Εικόνα
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 μέλη του συνδυασμού "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ" με την υποψήφια   Δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου , επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Λεμονίων Σαλαμίνας.

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης: ΟΧΙ στη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα

Εικόνα
  Σχετικά με την άδεια χρήσης θαλασσινού νερού που δόθηκε για 10 χρόνια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Λιγέα Αίγινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως όλοι γνωρίζουν, με προσωπική μου παρέμβαση και εισήγηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ. αριθμ. 213/2012 απόφασή του, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά   επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας έκτασης 10 στρεμμάτων και ετήσιας δυναμικότητας 120 τόνων, στη θέση Λιγέα της Αίγινας, για τον πρόσθετο λόγο ότι εκεί πρόκειται να λειτουργήσει η εγκατάσταση της μονάδας Βιολογικού καθαρισμού της Αίγινας.

Παρέμβαση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης , απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ακόλουθη επιστολή: «Κύριε υπουργέ, Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση διακοπής των ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη, μια απόφαση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής.

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Εικόνα
Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στις 7.30 μμ  καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση τα μέλη και τους φίλους της κίνησης μας στο νέο πολυχώρο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» Π. Φουρίκη 22 (παράλληλος ακτής Καραΐσκάκη στο ύψος των αγαλμάτων),