Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2013

Μήνυμα Σπύρου Σοφρά στην μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία

Εικόνα
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων, ευχόμαστε σ’ όλους τους επιτυχόντες καλή πρόοδο στην νέα προσπάθεια τους. Σ’ αυτούς δε που δεν τα κατάφεραν αυτή την φορά, να πούμε πώς τίποτα δεν χάθηκε, αλλά μόλις ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια και ένας νέος αγώνας στον στίβο της ζωής. Ο αγώνας είναι η ίδια η ζωή μας, που δίνει ο καθένας μας την καθημερινή του μάχη για μια καλύτερη ζωή. Με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε σε νέες μάχες έστω κι αν προσωρινά τροποποιούμε την στρατηγική μας. Σπύρος Σοφράς υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Μήνυμα Μάριου Τραυλού για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Εικόνα
Εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τους εύχομαι Καλές Σπουδές και Καλή Σταδιοδρομία στον τομέα που επέλεξαν να σπουδάσουν επενδύοντας στο μέλλον τους. Θα ήθελα όμως να απευθυνθώ και στα παιδιά που δεν ικανοποιήθηκαν με τα αποτελέσματα που πέτυχαν   και να τους υπενθυμίσω πως μια μάχη δεν κρίνει ποτέ τον αγώνα. Κι αυτός δεν σταματά, δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Μάριος Τραυλός

Μάριος Τραυλός Κάποιος να του θυμίσει ότι είναι δήμαρχος …

Εικόνα
  Σε μια ανακοίνωση, που ξεχειλίζει από τον λαϊκισμό μιας άλλης εποχής, που τελείωσε για πάντα, ο κ. Τσαβαρής, νομίζοντας ότι είναι ακόμα συνδικαλιστής σε γενική συνέλευση σωματείου, προσπαθεί να … θεσπίσει ταξικές διακρίσεις για προφανές ψηφοθηρικό όφελος. Με αυτή τη γελοία ανακοίνωση που βιάστηκε να κυκλοφορήσει, πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της εισαγγελικής παραγγελίας, για προκαταρκτική εξέταση της προσπάθειας έκνομης μονιμοποίησης, με κατασκευασμένες ψεύτικες συμβάσεις εργασίας, δύο περιστασιακά εργαζομένων στον Δήμο, ο κ. Τσαβαρής έρχεται να μας πει τάχα, ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι … ιερό.

Όταν έχεις θράσος χιλίων πιθήκων!

Εικόνα
  Στο αγαπημένο του σπορ, να κάνει το μαύρο – άσπρο επιδίδεται ξανά ο κ. Τσαβαρής, στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε προ ημερών, για το θέμα της αγοράς του οικοπέδου, για το Δημοτικό Σχολείο των Σεληνίων. Τώρα «θυμήθηκε» ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο πάσχει νομικά, αφού πρώτα, «βούιξε» όλη η Σαλαμίνα με τα καμώματα του. Δεν τον απασχολεί που ο Δήμος ετοιμαζόταν να αγοράσει ένα οικόπεδο που πάσχουν οι τίτλοι του αλλά τον απασχολεί που ο Μάριος Τραυλός έκανε το πρέπον, δημοσιοποίησε το πρόβλημα δηλαδή, και προστάτευσε έτσι τα συμφέροντα του Δήμου. Το μόνο πρόβλημα του κ. Τσαβαρή, είναι ποιος το είπε … πρώτος.

Ποιος ή ποιοι άρρωστοι εγκέφαλοι παραπλάνησαν μετά λόγου γνώσεως, το δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας και ενέκρινε παράνομη πράξη και τώρα θα λογοδοτήσουν όλοι μαζί στον εισαγγελέα;

Εικόνα
Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Όχι μόνο Άκυρη αλλά και ΑΔΥΝΑΤΗ η αγορά οικοπέδου!   Πρόκειται δηλ. για δύο οικόπεδα (τα οποία χωρίζει στη μέση ένα τρίτο (δρόμος), μη άρτιο και οικοδομήσιμο, λόγω μικρότερου προσώπου. Το 1983 ο Νόμος Τρίτση (Ν. 1337/83, άρθ. 28) χαρακτηρίζει όλους τις ιδιωτικές οδούς εντός σχεδίου δημοτικούς/κοινοτικούς. Το ίδιο συμβαίνει και με το συγκεκριμένο δρόμο που περιέρχεται στην τότε Κοινότητα Σεληνίων. Αυτό σημαίνει πως οι κληρονόμοι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει νομικές διαδικασίες προκειμένου ο κοινόχρηστος πλέον αυτός χώρος να τους προσκυρωθεί από το Δήμο, δηλ. να τον αγοράσουν από το δήμο.

Το θράσος έχει και τα όριά του, παραιτήσου τώρα κ. Τσαβαρή

Εικόνα
Το θράσος έχει και τα όριά του, με μία ανακοίνωση παρωδία ο κ. Τσαβαρής απαντάει σε ανακοίνωσή μου για την παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης. Επιστράτευσε όλο το ταλέντο, που διαθέτει στην παραποίηση της αλήθειας και της ανευθυνότητας, εξάλλου έχει εκπαιδευτεί αρκούντως κατά δήλωσή του ως εμπλεκόμενος με τον συνδικαλισμό   σε παρόμοιες “ανακοινώσεις” Του λέω λοιπόν και τον προκαλώ να μας απαντήσει, όλα αυτά τα καλά οφέλη που επικαλείται για τον κοσμάκη, (όλες αυτές τις αδυναμίες) γιατί τις θυμήθηκε τώρα μετά από έξι (6) χρόνια, ξέχασε τι έλεγε το 2007 πριν ακριβώς από έξι χρόνια, όταν τότε   εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε εκφράσει την άποψη της παραχώρησης ενός μέρους ή και ολόκληρου του δικτύου, έναντι αδράς αμοιβής.

Ρούλα Νάννου Το ξεπούλημα του Δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Εικόνα
« Εάν σήμερα ψηφίσετε τη σύμβαση, τότε κύριε Δήμαρχε θα χαρακτηριστείτε ως ο άνθρωπος που   ξεπούλησε το Δήμο » . Με την βαρυσήμαντη αυτή φράση έκλεισε την ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Έργων και αναπληρωτής Δημάρχου κ.Βαγγέλης Αστράκος στην δραματική συνεδρίαση του ΔΣ στις 29/7 όπου για 7 ολόκληρες ώρες προσπαθούσαμε να ανατρέψουμε την ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου να υπογράψει την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση της ΕΥΔΑΠ για 20ετή παραχώρηση χρήσης, διαχείρισης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ολόκληρου του Δημοτικού δικτύου ύδρευσης του νησιού, άνευ ανταλλάγματος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρ. Πρόεδρος του ΔΣ κ.Νίκος Κόγιας καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκτός μιας εξαίρεσης αυτή του κ. Χατζηνικολάου που έδωσε την οριακή ψήφο για να περάσει η σύμβαση.

Οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί του δημάρχου κ Τσαβαρή βάζουν σε περιπέτεια τον τόπο

Εικόνα
Μετά τα προχθεσινά δραματικά γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29/7/2013, έρχεται ο ίδιος ο συνδυασμός του δημάρχου κ Τσαβαρή, να μας δικαιώσει για την μέχρι τούδε αντίσταση μας στις πράξεις και στις παραλήψεις του, που οδηγεί τον τόπο με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, υποθηκεύοντας το μέλλον του νησιού για τα επόμενα 20 χρόνια. Φαίνεται πως η περίφημη φράση του Λουδοβίκου ΙΔ΄ της Γαλλίας, όταν στέφθηκε βασιλιάς   το 1654   "Το κράτος, είμαι εγώ" ( L ' É tat , c ' est moi ), βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο νησί μας και στην εγωπαθή προσωπικότητα του δημάρχου μας, ο οποίος το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να «βολευτεί» τώρα αυτός, κι ας υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας για τα επόμενα 50 χρόνια. Ο δήμαρχος που δεν τήρησε καμία προεκλογική υπόσχεσή του γραπτή ή προφορική. Ο δήμαρχος που έβλεπε τις δημόσιες υπηρεσίες, να φεύγουν από το νησί όπως βλέπει η αγελάδα τα τρένα.