Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2012

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΠΟ 23-06-2012 ΕΩΣ 26-07-2012

Εικόνα
-ΤΗΝ 23-06-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 07.40΄   ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΞΗΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΕΞΙ(6) ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΦΤΑ (7) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΚΟΣΙ(20) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ(1) ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΑΙΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΙΝΘΙΡΙΣΜΟΣ   ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΥΛΙ ΣΕ ΣΤΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ   ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

Παραίτηση προέδρου δημοτικής κοινότητας Αιαντείου κ Γιάννη Μπούτση η οποία αδειάζει ως αυθαίρετο και επικίνδυνο τον δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή

Εικόνα
Αγαπητοί φίλοι, Όλοι γνωρίζετε, από την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, ότι ο ΟΛΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προσπαθούν να ξαναλειτουργήσουν το νταμάρι της Τούρλας. Αυτό γίνεται βάσει μιας προσχηματικής μελέτης, που τιτλοφορείται «μελέτη αποκατάστασης», ενώ στην ουσία προγράφει την κανονική λειτουργία του νταμαριού με μοναδικό στόχο την εξόρυξη αδρανών υλικών που θέλει να χρησιμοποιήσει ο ΟΛΠ, στα λιμενικά έργα που εκτελεί στο Ικόνιο. Ο λόγος που συγκάλεσα το χθεσινό, έκτακτο, Συμβούλιο της Κοινότητας, είναι ότι ο κ. Τσαβαρής, για μια ακόμη φορά αγνόησε παντελώς τόσο τον θεσμικό μας ρόλο, όσο και τα δικαιώματα που έχει η Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου. Το νταμάρι της Τούρλας, ανήκει εξ ημισείας, στις Δημοτικές Κοινότητες Σεληνίων και Αιαντείου.

Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Τροιζηνία

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης ζήτησε από την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού την μετάβαση επιστημονικού προσωπικού στο Κέντρο Υγεία Γαλατά, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι της Τροιζηνίας που ασχολούνται με τις γεωργικές εργασίες. Η κ. Κρεμαστινού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό και αύριο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στην Τροιζηνία για να ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας από νόσους που μεταδίδονται με διαβιβαστές, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τα τεστ ταχείας διάγνωσης της ελονοσίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ευχαριστεί δημόσια την καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά συνδρομής, και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Γιάννη Σαμπάνη για την εξαιρετική συνεργασία.

Πρόκληση και βιασμός η νέα επέμβαση του ΟΛΠ στην Τούρλα

Εικόνα
Αν η παραπάνω φωτογραφία σας προκαλεί σοκ, απέχθεια ή αίσθηση ότι είστε πολίτες β κατηγορίας, μπορείτε να την ξεχάσετε. Μέσα σε δυο περίπου χρόνια, η εικόνα θα αλλάξει, μιας και το βουνό αυτό στην Τούρλα θα έχει ξεκοιλιαστεί τουλάχιστον κατά μισό εκατομμύριο κυβικά μέτρα αν βέβαια τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και περιορισμοί (κάτι που σχεδόν ποτέ δε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στη χώρα μας, άρα η ζημιά θα είναι σαφώς μεγαλύτερη). Και όλα αυτά με το πρόσχημα (λες και απευθύνεται σε υπάνθρωπους)   της βελτίωσης του περιβάλλοντος   (βλέπε αποκατάσταση λατομικού χώρου).

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 23ης Σ/σης Δημοτικού Συμβουλίου, για 26/07/2012 στις 7:00μμ

Εικόνα
1.- Γνωμοδότηση επί της Ειδικής Μελέτης Αποκατάστασης Περιβάλλοντος του λατομικού χώρου στη θέση Άκρα Τούρλα Δημοτικής Κοινότητας   Σεληνίων. 2.- Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας   του Δήμου Σαλαμίνας με την   κοινοπραξία των εταιριών <<ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. >> και << ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.>> 3.- Έγκριση   της Έκθεσης Εσόδων - Εξόδων B΄ τριμήνου οικ. έτους 2012.

Δήλωση βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκου (συνάντηση με Στυλιανίδη)

Εικόνα
Αθήνα , 18 Ιουλίου 2012 Δήλωση βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκου, υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών. Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα στις 15:00 ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γ.Κουράκος ώς υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών. Παρά το ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ως εθιμοτυπική, ο διάλογος ανέδειξε ουσιαστικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Εικόνα
Αγαπητοί Συμπολίτες Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, διαπιστώνουμε καθημερινά με βαθιά θλίψη, πως ο αριθμός των οικογενειών που στερούνται ακόμη και τα βασικά είδη για τη διαβίωση των μελών τους αυξάνονται συνεχώς… Όσοι έχετε τη δυνατότητα και τη διάθεση προσφοράς να ενισχύσετε την προσπάθειά μας, σας καλούμε να ανταποκριθείτε εν δυναμώνοντας έτσι   την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και την συνοχή που απαιτείται για να περάσουμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σαλαμίνας   καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη, την Τρίτη 24 Ιουλίου2012 στις 20.30 στο Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας, σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση-συζήτηση, με θέματα: 1.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενιαίο κόμμα 2.Οργάνωση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συμμετείχε σε δύο συσκέψεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών της Αττικής, τις οποίες συνεκάλεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Σαρωνικού, επαγγελματικών φορέων, του Δικτύου Μικρών Νησιών και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιριών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ζήτησε την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με την αποδρομολόγηση ενός ταχύπλοου και ενός συμβατικού πλοίου στο Σαρωνικό, καταγγέλλοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που οδήγησαν τα νησιά του Σαρωνικού σε   οπισθοδρόμηση και τους επαγγελματίες σε απελπισία στην έναρξη μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου. Εκφράζοντας τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ζήτησε την άμεση πύκνωση των δρομολογίων προς τα νησιά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΣΟΦΡΑ ΠΟΝΑΕΙ

Εικόνα
Και βέβαια το γινάτι «βγάζει μάτι».   Το ζητούμενο όμως είναι το ποιος έχει γινάτι και εμπάθεια και πού αποσκοπεί με τις ενέργειες του που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες και με πρακτική της «αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση». Έτσι όμως δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο αλλά μόνο στα μικροπολιτικά μικροσυμφέροντα του. Στη συνεδρίαση της 11-7-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας συζητήθηκε το θέμα επικαιροποίησης απόφασης του έτους 2005 για τον συμψηφισμό εκατέρωθεν οφειλών της εταιρείας Καραμπίνη προς το Δήμο

Σπύρος Σοφράς, ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ

Εικόνα
Τελευταίο κατόρθωμα του κ. Τσαβαρή στο συμβούλιο της 11.7.2012 ήταν να χάσει το φώς του   όπως λέμε, όχι βέβαια από κάποιο ατύχημα αλλά από το κακό ινάτι. Κατά τη συζήτηση του θέματος που αναφερόταν στην επικαιροποίηση   απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου   έτους 2005 (περιόδου Αγαπίου) για το συμψηφισμό χρεών του Δήμου με την εταιρεία «Αδελφοί Καραμπίνη Λατομεία Σαλαμίνας Α Ε», κατάφερε τελικά από   θέση ισχύος, του ελεγκτή του παιχνιδιού, να γίνει έρμαιο του πάθους και της εμπάθειάς του, να χάσει τη μπάλα στο γήπεδό του, να αυτοτραυματιστεί   και να βάλει και αυτογκόλ στο 93ο λεπτό. Πως αλλιώς θα έβλεπε κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όταν όπως επικαλείτο, ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Δήμου και ζητούσε ομόφωνη απόφαση των συμβούλων και ιδιαίτερα της μειοψηφίας, παρασύρεται από την εμπάθειά του, προς τον αρχηγό της μειοψηφίας και τον κατηγορεί (άδικα βεβαίως), ότι έβλαψε τα συμφέροντα του δήμου και όταν αντιλαμβάνεται   το τραγικό του λάθος (δια στόματος του νομ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε 7η Τακτική Συνεδρίαση της Δημ. Κοιν. Αιαντείου 12/07/2012 = 19:00

Εικόνα
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση (7 η ) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 12 η Ιουλίου έτους 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 μ.μ.   στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για τη συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων: 1.- Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου επί της παραλίας ΖΕΦΥΡΟΣ στο Αιάντειο. 2.- Προέγκριση για χορήγηση άδειας μουσικής σε κατάστημα στο Αιάντειο.

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες.

Εικόνα
Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες.   Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γ. Κουράκος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος   για τον τομέα Εσωτερικών κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου την πρόταση σύμφωνα με την οποία καταργείται ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική   ιθαγένεια. Τα βασικότερα σημεία: ·         Η αυστηροποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση.

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 11η ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 = 21.00

Εικόνα
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την    11 η   ΙΟΥΛΙΟΥ  2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 20.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα: 1.         Επικαιροποίηση της υπ. αριθ.204/ 2005 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνας που αφορά την τακτοποίηση οφειλών του Δήμου προς την Εταιρεία <<Αδελφοί Καραμπίνη Λατομεία   Σαλαμίνας Α.Ε.>>