Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2012

Προεκλογική συγκέντρωση του υπ. Βουλευτή κ. Γιάννη Κουράκου στα Βασιλικά Σαλαμίνας

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/4/2012 Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη χθες βράδυ 26/4/2012, η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Γιάννη Κουράκου. Πλήθος κόσμου κατέκλισε την αίθουσα του παραλιακού κέντρου «ΓΟΥΝΤΙ» από νωρίς το απόγευμα, όπου υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Βουλευτή κ. Κουράκο με θερμά χειροκροτήματα.

Η Άποψη του Πέτρου Πετρίτη

Εικόνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σαλαμίνας

Εικόνα

Σύσκεψη για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Εικόνα
Σύσκεψη για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, ευρεία σύσκεψη για το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου κ. Τσαβαρή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα * του νησιού μας   και του Υπουργού κ. Βορίδη και οι Βουλευτές της Β’ Πειραιά κκ Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αναστάσιος Νεράντζης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Τραγάκης,

Ο κ. Τσαβαρής τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος

Εικόνα
Χρειάζεται ικανότητα και ταλέντο, να καταφέρεις αυτό, που κατά κόρον και με μεγάλη ευκολία καταφέρνει πλειστάκις ο κ.   Τσαβαρής, ποιό; Να τρέχει μόνος του και να βγαίνει δεύτερος. Είναι από τα κατάλοιπα της πολιτικής του πορείας και ανέλιξης, η εφαρμογή της μεθόδου, όποτε στριμώχνεται η μπάλα στην εξέδρα αυτό που λέει ο λαός άλλα λόγια   ν’   αγαπιόμαστε . Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, όλα κάποια στιγμή παίρνουν τέλος έτσι και στην περίπτωσή μας, η μέθοδος Τσαβαρή έχει   πάρει τέλος προ πολλού, εδώ να γνωρίζει πολύ καλά, ότι θα κρίνεται για αυτά που κάνει και γι’ αυτά που δεν κάνει. Πρόσφατα εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, στην προσπάθειά του να αποκρούσει αυταπόδεικτες καταγγελίες μου, για τον τρόπο λειτουργίας του και για πεπραγμένα του, αντέδρασε με τον γνωστό και γνώριμο τρόπο. Στη προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί,   το ευαίσθητο θέμα της υγείας των κατοίκων, με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης.

PERIVOS, Lets do it World Cleanup ... Lets Do It Salamina

Εικόνα
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας συμμετέχει την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 10 π. μ. στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Let ’ s Do It World Clean Up , η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθαρίζοντας την Παραλία Καματερού , στην οποία υπάρχει μεγάλος όγκος απορριμμάτων. Θα χρειαστούμε το κέφι και την όρεξή σας για δουλειά!

Tο έργο του Γιάννη Διαμαντίδη στη Β' Πειραιά

Εικόνα
Αγαπητή φίλη - φίλε, Στην πρόσφατη κοινοβουλευτική περίοδο, κλήθηκα να συμμετάσχω στην Κυβέρνηση σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα Υπουργείο ζωτικής σημασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, η νησιωτική πολιτική και η αλιεία, που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Κατά την σύντομη ομολογουμένως θητεία μου αλλά ουσιαστική καθομολογουμένως παρουσία μου και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσπάθησα να οργανώσω από το μηδέν ένα Υπουργείο με ελάχιστο προϋπολογισμό και προσωπικό αλλά και με τεράστιες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης ΚΟΥΡΑΚΟΣ στους “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”

Εικόνα

Θεατρική Σκηνή Δημ. Μπόγρης “Ράφτης Κυριών”

Εικόνα
Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας και τη Θεατρική Σκηνή «Δημήτρης Μπόγρης», παρουσιάζει στο θέατρο «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο στις 22 Απριλίου 2012 και ώρα 7:30 μμ, την παράσταση «Ράφτης Κυριών», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Σαλαμίνα. Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση της Μεγάλης του Γένους Πατριαρχικής Σχολής.

PERIVOS, Στο ΣΤΕ η αίτηση ακύρωσης του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών

Εικόνα
Στο ΣΤΕ η αίτηση ακύρωσης του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών O Perivos παραμένοντας πιστός στη θέση του κατά της δημιουργίας Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα υπέγραψε πληρεξούσιο στους δικηγόρους που θα μας εκπροσωπήσουν στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών που ξεκινάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Μαΐου.   Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού μας που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας να πράξουν το ίδιο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΟΦΡΑ

Εικόνα
Ο πρώην δήμαρχος κ. Σοφράς «ξαναχτύπησε»! Με πρόσφατο δελτίο τύπου, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, κατηγορεί τη νέα Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει εκπονήσει καμία μελέτη, αλλά   βρήκε ώριμες μελέτες που είχαν συντάξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Σαλαμίνας, Αμπελακίων και η Νομαρχία και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η σημερινή Δημοτική Αρχή ενέταξε έργα σε προγράμματα! Ας ρωτήσουμε τον κ. Σοφρά...

Ποιος είναι αλήθεια ο ψεύτης και ο συκοφάντης;

Εικόνα
Αγαπητοί συμπατριώτες,   από τον Οκτώβριο του 2005, όταν παρουσιάστηκα ενώπιών σας ως υποψήφιος Δήμαρχος   και σας ζήτησα, να μου εμπιστευθείτε την πρόοδο του τόπου μας, μέχρι και σήμερα, ένας είναι ο κώδικας τιμής και λειτουργίας μου απέναντί σας. Η ακούραστη αγάπη για τον τόπο μας, η αλήθεια, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη και η ίση αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.

Πασχαλινές Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη

Εικόνα

Επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Σαλαμίνας στο Δημαρχείο Τρικάλων

Εικόνα
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας   με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη , επισκέφθηκε τον Δήμο Τρικάλων, όπου αντηλλάγησαν απόψεις και ενημερώθηκαν από Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα λειτουργίας του Δήμου και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει στις δράσεις της η Δημοτική Αρχή Τρικάλων. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 10/04/2012

«Να σταματήσει η διαδικασία δημοπράτησης της Ζεύξης Περάματος - Σαλαμίνας και να γίνει Διάλογος με σεβασμό στις απόψεις του Δήμου και των πολιτών»

Εικόνα
Στη συνεδρίαση του ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη από το υπουργείο υποδομών, μεταφορών και δικτύων Ζεύξη της Σαλαμίνας με το Πέραμα, παρευρέθηκε χθες Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Τσαβαρή και του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κόγια. Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, πήρε σαφή θέση και ζήτησε από τον υπουργό κ. Βορίδη την άμεση απόσυρση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου, προκειμένου να προηγηθεί ο απαιτούμενος διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, διάλογος που ουδέποτε έγινε.

Δημήτρης Κατσικάρης. Τα νησιά μας πάλι σε ομηρία με την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη εβδομάδα

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προκηρύξει απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση της ΠΝΟ να διακόψει τις μεταφορές στα νησιά για μια ακόμη φορά και μάλιστα τη Μεγάλη εβδομάδα, είναι μια απόφαση που βάλλει ευθέως και αδίκως κατά των νησιών, αφού αποκόπτει την πρόσβαση σε αυτά και τα θέτει για πολλοστή φορά σε ομηρία.

ΟΕΕΣΣ ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ

Εικόνα
Σαλαμίνα 5/4/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ Μετά από την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη για   την δημοπράτηση των συμβάσεων της υποθαλάσσιας μόνιμης οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας, θεωρούμε αναγκαίο να ανακοινώσουμε για ακόμα μια φορά την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας πάνω στο θέμα τη Ζεύξης. ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ   Το έργο της Ζεύξης πρέπει να αποτελέσει τον κεντρικό και δυναμικό πυρήνα μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πρότασης. Μιας πρότασης που θα καλύπτει το σύνολο των αναπτυξιακών αναγκών της Σαλαμίνας, με σημείο αναφοράς την ζεύξη, που θα λειτουργήσει σαν βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Πρόσκληση σε Δ.Σ. 8/4/2012 στις 12 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα την ΖΕΥΞΗ στο κινηματοθέατρο Δ. Μπόγρη

Εικόνα
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 8η Απριλίου   2012 ημέρα   ΚΥΡΙΑΚΗ   και ώρα 12.00 στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη» στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα: Ενέργειες του Δήμου μετά την μονομερή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που αφορά την «Έγκριση Διενέργειας Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την Ζεύξη της   Σαλαμίνας,   με την Ηπειρωτική Αττική». Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ. ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ  

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ

Εικόνα
Δεν μας ξαφνιάζουν τα δελτία τύπου που εκδίδει η δημοτική αρχή και οι διάφορες ανακοινώσεις, ενυπόγραφες και μη, σε διάφορα μέσα, με σκοπό να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα μοναδικής προσπάθειας του δημάρχου, τις χρηματοδοτήσεις (80 περίπου εκατομμυρίων €) διαφόρων έργων από προγράμματα ΕΣΠΑ και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο άνθρωπος έχει αναγάγει την παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία σε επιστήμη, τα παραδείγματα ουκ ολίγα.